Faceți căutări pe acest blog

joi, 9 august 2012

Grupul Bilderberg

Stăpâni din umbră ai lumii, planificatori Noi Ordini Mondiale, urmaşi ai ordinului Iluminaţiilor Bavarezi, Grupul Bilderberg a fost "însărcinat" de către comentatorii teoriei conspiraţiei moderne cu toate relele posibile sau imposibile, apărând adesea ca un actor important pe scena manipulării şi conducerii lumii.

Ca să pornim de la început, Grupul Bilderberg, cum a fost el numit de gurile criticilor, a fost iniţiat de prinţul Bernhard al Olandei în 1954, ca o întrunire între oameni de afaceri, politicieni şi bancheri de top ai Europei şi Americii, având caracter informal, cu scopul de a forma o mai strânsă şi mai eficientă colaborare a societăţiilor civile din zona NATO, dar desigur şi a raporturilor politice dintre statele membre. Această primă întâlnire a avut loc la hotelul Bilderberg, de unde şi numele atribuit grupului. Următoarele întruniri ale acestora au avut loc anual şi au fost ţinute în diverse alte oraşe Europene şi din America de Nord.

Scopul iniţierii acestor întruniri a fost şi a rămas acela de a se crea un forum de discuţie la nivel mondial, unde elitele conducătoare să se poate întâlni şi discuta probleme majore, care în general reclamau o armonizare a acţiunilor între principalii actori pe scena politicii internaţionale. Ţinute în spatele uşilor închise, astfel toate sedinţele având un caracter informal şi drept urmare fiind oprit accesul pentru presă.
Şedinţele durează în general între 3 şi 4 zile, iar la finele lor nu de puţine ori au loc anumite schimbări de politică sau de strategie economică din partea celor ce-şi au reprezentarea în Grup.
Nişte nume cunoscute ale celor ce au frecventat mai devreme sau mai târziu în cariera lor aceste şedinţe ar fi David Rockefeller (membru iniţiator al primei întruniri), Bill Clinton, Bill Gates, Margaret Thatcher, preşedintele Băncii Mondiale, James Wolfensohn şi mulţi alţii.
Grupul Bilderberg este un luptător şi promotor al capitalismului, fără a se ascunde acest fapt, lucru deductibil şi doar din o simplă analiză a membrilor săi. Aceste întruniri au stat la baza înfiinţării Comisie Trilaterale (o altă candidată în teorii la titlul de păpuşar al globului) care funcţionează în principiu pe aceleaşi principii şi ideii, introducând însă în rândul membrilor şi oficiali ai guvernului Japonez şi oameni de afaceri semnificativi din acelaşi stat.

Trebuie menţionat că sedinţele Grupului Bilderberg au loc şi în zilele noastre, locaţia nefiind secretă ori ocultată, discuţiile membrilor însă da.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu